ápr
28

Mivel Rozi újabban túrófüggő lett, van lehetőségem kikísérletezni a tökéletes állagú túrógombóc receptjét. Nem állítom, hogy ez lenne az, de mindenesetre úgy gondolom, közel járok hozzá. A tojásfehérjéket akár fel is lehet verni kemény habbá, attól még légiesebbek lesznek a gombócok.

 

 

 

 

 

1/2 kg túró

10 dkg búzadara

2 tojás

pici só

2-3 dkg cukor

25 dkg zsemlemorzsa

 A túrót alaposan összetörjük. Hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot, a sót, végül a búzadarát, jó alaposan simára keverjük.

Legalább egy órára hűtőbe tesszük.

Megpirítjuk a zsemlemorzsát. Eddig ezt én is olajon pirítottam, de az utóbbi alkalmakkor már csak szárazon tettem teflon serpenyőbe, hozzátettem 2 kanál kristálycukrot, egészen karamelles, nagyon finom és ropogós lett.

Vizet forralunk, megsózzuk, a túróból golyókat formázunk és pár perc alatt megfőzzük. Ne tegyünk egyszerre sokat a vízbe!

 Ha feljöttek a víz felszínére leszűrjük, megforgatjuk a prézliben és porcukros tejföllel tálaljuk.  

A bejegyzés trackback címe:

https://anyafoz.blog.hu/api/trackback/id/tr192861870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása