Tudom, tudom. Tudom én, hogy ez így nem "ótentikus" palócleves, inkább csak jellegében az, de mivel mi így szeretjük, rajta ragadt az elnevezés, és jó palóc minőségében rendszeresen ólálkodik az asztalukon.
50 dkg sertéscomb
3 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1kis karalábé
1 fej hagyma
1 üveg zöldbab
6-7 szem krumpli
1 kisebb szál kolbász
kapor
babérlevél
kömény
só
bors
piros paprika
1 kis dobozos fejföl
2 kanál liszt
A hagymát felkockázzuk, pici olajon megfonnyasztjuk, beletesszük a húst és átpirítjuk. Rátesszük a fűszereket, felöntjük hideg vízzel és félpuhára főzzük a húst. Ekkor beletesszük a karikákra és kis kockákra vágott zöldségeket, a hosszában negyedekbe vágott krumplit és a felkarikázott kolbászt. Ha minden majdnem elkészült beleöntjük a zöldbabot és átforraljuk. A tejfölt elkeverjük a liszttel, felöntjük egy pici levessel és besűrítjük vele az egészet.