ápr
28

Tudom, tudom. Tudom én, hogy ez így nem "ótentikus" palócleves, inkább csak jellegében az, de mivel mi így szeretjük, rajta ragadt az elnevezés, és jó palóc minőségében rendszeresen ólálkodik az asztalukon.

 

 

 

 

 

 

 

50 dkg sertéscomb

3 szál sárgarépa

1 szál fehérrépa

1kis karalábé

1 fej hagyma

1 üveg zöldbab

6-7 szem krumpli

1 kisebb szál kolbász

kapor

babérlevél

kömény

bors

piros paprika

1 kis dobozos fejföl

2 kanál liszt

 

A hagymát felkockázzuk, pici olajon megfonnyasztjuk, beletesszük a húst és átpirítjuk. Rátesszük a fűszereket, felöntjük hideg vízzel és félpuhára főzzük a húst. Ekkor beletesszük a karikákra és kis kockákra vágott zöldségeket, a hosszában negyedekbe vágott krumplit és a felkarikázott kolbászt. Ha minden majdnem elkészült beleöntjük a zöldbabot és átforraljuk. A tejfölt elkeverjük a liszttel, felöntjük egy pici levessel és besűrítjük vele az egészet.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://anyafoz.blog.hu/api/trackback/id/tr752862148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása