ápr
2

Jön a nyár, ez nálam, annyi sok más mellett a citromos sütik korszaka is. Bármilyen formában, túróval, mascarponéval, vaníliás krémmel, bármivel, a legjobb frissitő, ha beköszönt a kánikula. Ne sajnáljuk belőle a citromot, hiszen ez adja meg a karakterét, csak bátran.

 

 

 

a tésztához:

25 dkg liszt

1 tojás

12 dkg cukor

25 dkg margarin

1/2 cs sütőpor

1 cs vaníliás cukor

a krémhez:

50 dkg túró

3 citrom

20 dkg barna nádcukor

2 dl tejszín

25 dkg mascarpone

 A tésztához a szobahőmérsékletű margarint a tojással, a cukorral és a vaníliával alaposan kikavarjuk, hozzátesszük a lisztet és a sütőport, gyorsan összegyúrjuk, majd egy órán át hűtőben pihentetjük.

Tortaformában két lapot sütünk belőle.

A krémhez a túrót a citromok levével és reszelt héjával összekavarjuk, hozzátesszük a cukrot és a mascarponét, végül a felvert tejszínt is óvatosan belesimítjuk.

Egymásra rétegezzük a tésztát és a krémet, a tetejét citrom- vagy limekarikákkal, reszelt citromhéjjal, mentalevelekkel díszítjük és legalább 3-4 órára hűtőbe tesszük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://anyafoz.blog.hu/api/trackback/id/tr652794855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása