Ha könnyű, gyors vacsorát szeretnénk és esetleg még egy kis sült hús maradék is akad a hűtőben, a csirkés szendvics nagyszerű választás lehet. Gyakorlatilag bármi felhasználható hozzá, ami magányosan kóborog a hűtőben vagy a kamrában, csak a fantáziánk szabhat határt.
1 nagyobb csirkemell
30 dkg főtt, füstölt tarja
fejessaláta, igény szerinti zöldségek
4 nagyobb csiperkegomba
paradicsom
kenyér
2-3 ek majonéz
mustár
1 ek vaj
snidling
fehérbors
1. A tarjaszeleteket a gombával serpenyőben ropogósra sütjük, kivesszük, melegen tartjuk.
2. A visszamaradt zsíradékban a sózott, borsozott, pici mustárral megkent, 4 részre vágott csirkemellfilét megsütjük.
3. Evőkanálnyi langyos vajat elkeverünk 2-3 kanál majonézzel, ízesítjük egy pici mutárral, fehérborssal, apróra vágott snidlinggel.
4. Összeállítjuk a szendvicset:
5. Píritott, magvas barna kenyeret megkenünk a majonézes krémmel, rátesszük a megmosott salátalevelet, erre 2 karika paradicsomot, a gombát, ráfektetünk2-3 szelet tarját és egy sült húst.
6. A tetejére kerülő kenyérszeletet megtunkoljuk a sült zsíradékkal és beborítjuk vele a szendvicset.