már
16

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nem nagyon készítettem eddig gyümölcskenyeret, mert a ház ura nem igazán szereti. Ehhez képest estére elfogyott az egész, ő pedig szemrehányó tekintettel állt a konyha ajtajában: „ennyi volt?”. Szóval azt hiszem, ez a fogás is felkerül az étlapra….

15 dkg cukor

15 dkg liszt

15 dkg vaj

3 tojás

fél csomag sütőpor

2 evőkanál kakaó

1 csomag vaníliás cukor

1 mokkáskanál fahéj

1 csipet szerecsendió

5 dkg csoki

10 dkg aszalt gyümölcs

1/2 narancs kifacsart leve

reszelt citrom- és narancshéj

A lisztet és a sütőport összeszitáljuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a cukor harmadával felverjük. A sárgáját habosra keverjük a maradék cukorral és a vaníliás cukorral, majd felhabosítjuk a puha margarinnal is. Beletesszük a narancslevet, a kakaót, a fahéjat, a szerecsendiót, majd a sütőporos lisztet. Végül óvatosan, kanalanként adagolva beleforgatjuk a tojásfehérjét. Hozzákeverjük az összetört csokit, az aszalt gyümölcsöket (én most ananászt és sárgadinnyét használtam), és a citrom- és narancshéjat.

Sütőpapírral bélelt formába öntjük, előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://anyafoz.blog.hu/api/trackback/id/tr952744278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása