A linzer megint egy olyan süti, ami minden egyes ünnepen, családi összejövetelen megtalálható az asztalunkon. Anyu a mestere (mint minden sütimnek), de merem remélni, hogy lassan én is eljutok oda, hogy ugyan olyan omlós, puha, finom darabok kerüljenek ki a kezeim közül.
½ kg liszt
2 tojás
25 dkg cukor
1 ½ margarin
1 sütőpor
1 vaníliacukor
ízlés szerinti lekvár
A margarint a cukorral, a tojással és a vaníliával habosra keverjük. Belekeverjük a sütőporral összeszitált lisztet és alaposan összegyúrjuk. Viszonylag lágy tésztát kell kapnunk, ha nagyon keménynek érezzük, tejföllel lazítható. Legalább fél óráig hűtőben pihentetjük.
Kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk, formára szúrjuk és 160 fokon kb. 10-15 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűlt, megtöltjük baracklekvárral és összeragasztjuk a korongokat, vaníliás porcukorral megszórjuk.
Mielőtt rávetnénk magunkat célszerű várni egy napot, amíg megpuhul a tészta. Na, ez nekem még soha nem sikerült.