ápr
2

Az uram Bud Spencer lelki társa. Mármint ami a babhoz való rajongását (és az ennek elfogyasztására szánt háborítatlan időt) illeti. Ezt a levest nem lehet kis mennyiségben főzni, tessék elővenni egy 10 literes fazekat, aztán vagy 3- 4 napig enni (amúgy 1-2 nap után a legfinomabb, mire az egész cucc sűrű ízorgiává áll össze ), vagy lefagyasztani a felét, felengedés után is isteni.

 a kenyér elkészítése itt : anyafoz.blog.hu/2011/03/30/hazi_feher_kenyer_pataki_talban

fél kiló tarkabab

1 db füstölt csülök

1 nagy fej hagyma

10 dkg füstölt, húsos szalonna

2 fej fokhagyma

4 szál sárgarépa

2 szál fehérrépa

1 kisebb karalábé

1 szál gyulai kolbász

1 dl paradicsomlé vagy egy kis sűrítmény

1 kanál mustár

1 kiskanál piros arany

1 erős paprika

bors

pirospaprika

1 tojás

2 kanál liszt

1 kanál olaj

2 kanál liszt

piros paprika

 

A babot megmossuk, pár órára hideg vízben beáztatjuk. A csülköt is megmossuk, ha túl sósnak találjuk, azt is beáztathatjuk egy órára.

A szalonnát felkockázzuk, megsütjük, a hagymát apróra vágjuk, a zsíron megfonnyasztjuk. Hozzádobjuk a fokhagymát, levesszük a tűzről és beleszórjuk a pirospaprikát, a borsot, a sót, a mustárt, a piros aranyat, a paradicsomlevet, beletesszük a csülköt és a babot, felöntjük hideg vízzel és fedő alatt főzni kezdjük. Ha már majdnem puha beletesszük a megtisztított, felkarikázott zöldségeket és az erős paprikát. A tojásból a liszttel, pici sóval csipetkét gyúrunk, ha megfőttek a zöldségek a felkarikázott kolbásszal együtt a levesbe tesszük. Amikor ez is megfőtt kiszedjük a csülköt és paprikás rántással kicsit besűrítjük. A csülköt felkockázzuk és tányérra szedett levesbe szórjuk, ízlés szerint tejföllel meglocsoljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://anyafoz.blog.hu/api/trackback/id/tr172794822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása