Hetek óta megfázással küszködünk Rozival. Kipróbáltam ezt-azt, végül a méz bizonyult a legkellemesebbnek köhögéstől meggyötört torkunk számára. Miután a kiscsaj lefeküdt, én forró mézes-citromos tea illatos gőzébe burkolózva elmerengtem az elmúlt idők fázós téli délutánjain, amikor még anyunál, puha takaróba csavarva, forró mézes-citromos tea illatos gőzébe burkolózva bambultam a hulló havat az ablakból, anyu mézes szeleteit tömve a számba.
A lisztet és a szódabikarbónát összeszitáljuk. Gőz fölött megolvasztjuk a vajat, beletesszük a kakaót, a mézet, a porcukrot és a tojásokat is, alaposan összeforgatjuk, összemelegítjük. Ha kihűlt, összegyúrjuk a liszttel. Két lapban, 180 fokon, 10 perc alatt megütjük.
A krémhez a pudingokat a liszttel és a tejjel megfőzzük, kihűtjük. Hozzátesszük a tejfölt, a vajat és s porcukrot, csomómentesre kavarjuk.
Megtöltjük a lapokat a krémmel, egy éjszakán át hideg helyen pihentetjük, amíg megpuhul.