már
27

Nincs hozzá történetem. Imádom ezt az ételt, rendszeresen feltűnik az asztalunkon. Például most.

 

 

 

 

fél kiló darált sertéshús
1 fej hagyma
1 nagy fej karfiol

bors
piros paprika
1 kiskanál piros arany
1 kiskanál mustár
1 nagy doboz tejföl
20 dkg sajt
1 bögre rizs
olaj

A hagymát felkockázzuk, pici olajon megfonnyasztjuk. Rátesszük a húst, fehéredésig pirítjuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a mustárt, piros aranyat, felöntjük vízzel, épp hogy ellepje és készre főzzük. Közben a rizst megpároljuk kétszeres mennyiségű vízzel, pici sóval és sós vízben megfőzzük a szétszedett karfiolt is.
Ha elkészült a hús egy tálban egymásra rétegezzük, előbb a hús, majd a rizs, ezt meglocsoljuk szafttal, erre jön a rózsáira szedett karfiol. Két réteget készítünk, a tetejét leöntjük a reszelt sajttal elkevert tejföllel és sütőben aranyszínűre pirítjuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://anyafoz.blog.hu/api/trackback/id/tr492774553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása