Nincs hozzá történetem. Imádom ezt az ételt, rendszeresen feltűnik az asztalunkon. Például most.
fél kiló darált sertéshús
1 fej hagyma
1 nagy fej karfiol
só
bors
piros paprika
1 kiskanál piros arany
1 kiskanál mustár
1 nagy doboz tejföl
20 dkg sajt
1 bögre rizs
olaj
A hagymát felkockázzuk, pici olajon megfonnyasztjuk. Rátesszük a húst, fehéredésig pirítjuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a mustárt, piros aranyat, felöntjük vízzel, épp hogy ellepje és készre főzzük. Közben a rizst megpároljuk kétszeres mennyiségű vízzel, pici sóval és sós vízben megfőzzük a szétszedett karfiolt is.
Ha elkészült a hús egy tálban egymásra rétegezzük, előbb a hús, majd a rizs, ezt meglocsoljuk szafttal, erre jön a rózsáira szedett karfiol. Két réteget készítünk, a tetejét leöntjük a reszelt sajttal elkevert tejföllel és sütőben aranyszínűre pirítjuk.