Apósom kedvence. Azt mondta, majdnem megöltem, mert vagy a cukorlöketbe hal bele (mint cukros), vagy a vágyakozásba. Aztán kompromisszumot kötött magával és inkább nem evett gulyáslevest, csak hogy ebből bevághasson két adagot.
A töltelék
12 db közepes idared alma
10 dkg cukor
pici fahéj
1 citrom reszelt héja
A tészta
50 dkg liszt
1 sütőpor
15 dkg margarin
2 tojássárgája
10 dkg cukor
1 kanál tejföl
A hozzávalókat könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk és egy órára hűtőbe tesszük. Addig a töltelékhez az almákat kis (1x1 cm) kockákra vágjuk. 10 dkg cukrot folyékonyra karamellizálunk, beletesszük az almát, fahéjjal, a citromhéjjal, esetleg mazsolával puhára pároljuk. A tésztát 2 részre osztjuk, és két lapot nyújtunk. Kibéleljük a tepsit a tésztával, beletesszük az almát, a tetejére tesszük a másik lapot és megsütjük.