már
15

Újabb tésztás próbálkozás ismételten olyan dolgokból, amiket épp a hűtőben és a kamrában találtam. De azt kell mondanom, a végeredmény meglepően finomra sikeredett, a zöldbab és a karfiol nagyon jól összemelegedett a sajtos besamellel, remekül kiegészítik egymást.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1/2 kg száraztészta

1 fej karfiol

20 dkg zöldbab

30 dkg sonka

15 dkg vaj

3 ek liszt

3 dl főzőtejszín

2-3 dl tej

40 dkg reszelt sajt

2 tojássárgája

bors 

   1.  A tésztát és a rózsáira szedett karfiolt külön-külön puhára főzzük sós vízben, a zöldbabot roppanósra pároljuk. 

   2. A sajtszószhoz a vajat felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet, világosbarnára pirítjuk, felöntjük a tejszínnel, és csomómentesre kavarjuk. Hozzáöntjük a tejet, beletesszük az elkavart tojást, majd legvégül a reszelt sajtokat is. Az egészet pár perc alatt mártás sűrűségűre főzzük, sózzuk, borsozzuk.

   3. A sonkát felcsíkozzuk, pici olajon megpirítjuk, elkeverjük a tésztával. Hozzátesszük a sajtszósz bő felét is, alaposan átforgatjuk.

   4. Egy jénaiba lerakjuk előbb a tésztát, erre a zöldségeket, majd a maradék szószt is, sütőben 15- 20 perc alatt átrottyantjuk, míg a teteje meg nem pirul.

A bejegyzés trackback címe:

https://anyafoz.blog.hu/api/trackback/id/tr632742657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása