A sógornőm 27 +/- 5. szülinapjára készült ez a torta. Trüffelkrémet szerettem volna készíteni, de az étcsokis krémmel túl sötét lett volna a süti. Már majdnem lemondtam róla, mikor fejbecsapott az isteni szikra: fehércsoki! Megcsináltam, megkóstoltam, mindett megettem. Úgyhogy nekiálltam még egy adagot készíteni, ebből már jutott a tortára is. A végeredmény valami fenomenális, csak igazi mániákusoknak, iszonyatosan tömény és édes, pont nekem való.
A tészta:
anyafoz.blog.hu/2011/02/28/1_6959
A krém:
fél liter tejszín
2 tábla tejcsoki
A sütés előtti napon a tejszínt felmelegítjük, a csokikat felolvasztjuk benne, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a hideg tejszínből kemény habot verünk, megtöltjük és bevonjuk vele a tortát, tetszés szerint díszitjük.