már
1

Íme, a bibitorta. Az öcsém (aki testvérek közt is 190 centi és 110 kiló) szerencsésen összetörte magát, és a bibijére " ...valami csokisat... nem-nem, valami lekvárosat... nem inkább csokisat...." kért.  Hát kapott csokisat és lekvárosat is, és örömmel jelentem, hogy a bibi is szépen gyógyul. A ribizlilekvár anyu műve, erről pár poszttal később készülök majd ódákat zengeni.

 

A tésztához:
20 dkg cukor
20 dkg liszt
1 csomag vaníliás cukor
5 tojás
fél csomag sütőpor
2 evőkanál kakaópor
8 dkg vaj
a krémhez:
5 dl tejszín
20 dkg tejcsoki
ribizlilekvár
a maradék tejszín, ribizli, meggy, vagy valamilyen savanykás piros gyümölcs a díszítéshez.
 
A lisztet szitáljuk át a kakaóval és a sütőporral. A tojásfehérjét a cukor felével verjük kemény habbá, a cukor másik felét és a vaníliás cukrot a tojások sárgájával keverjük habosra. Óvatosan forgassuk össze a kettőt, majd adagoljuk hozzá a lisztes keveréket és a puha vajat. 26 cm-es tortaformában, 180 fokon 20-25 perc alatt süssük meg.

A tejszínt a sütés előtti napon melegítsük fel, olvasszuk meg benne a csokikat, majd 1 éjszakára tegyük hűtőbe. Másnap verjük kemény habbá.

A kisült tésztát vágjuk 2 lapba. Az alsót kenjük meg a lekvárral, majd tegyünk rá csokikrémet. Helyezzük a tetejére a másik lapot, és az egészet vonjuk be a krémmel. A tetejét felvert tejszínhabbal és gyümölcsökkel díszítsük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://anyafoz.blog.hu/api/trackback/id/tr462701049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása