A brownie nagyszerű alap torták, sütik elkészítéséhez. Kiválóan passzol hozzá a vaníliakrém, a csokikrém, a tejszín, a savanykás gyümölcskrém, a túró, és még számtalan nagyszerű ízesítés. Én nagyon sokszor használom, főleg, ha nem akarok kísérletezni: ez mindig tutira beválik.
Ez a torta mascarponekrémet kapott. A mascarpone eredetileg bivalytejből, de mára már inkább tehéntejből készített, magas zsírtartalmú, tejszínes, puha sajt,ami ideális édes krémek készítéséhez. Íze csodálatosan egészíti ki a brownie keserű, csokis fanyarságát.
A tészta:
A krémhez:
4 púpos evőkanál liszt
fél liter tej
1 margarin
25 dkg porcukor
25 dkg mascarpone
reszelt citromhéj.
A lisztből és a tejből állandó kevergetés mellett sűrű krémet főzök, kihűtöm. A margarint a porcukorral habosra keverem, teszek hozzá reszelt citromhéjat, egy vanília kikapart belsejét és a mascarponét. Ha a krém kihűlt, habverővel jó alaposan összedolgozom a kettőt. A tésztát egy éles késsel két lapba vágom és megtöltöm a krémmel. Bevonom a süti tetejét és oldalát is, olvasztott csokival megcsorgatom.