feb
28

A brownie nagyszerű alap torták, sütik elkészítéséhez. Kiválóan passzol hozzá a vaníliakrém, a csokikrém, a tejszín, a savanykás gyümölcskrém, a túró, és még számtalan nagyszerű ízesítés. Én nagyon sokszor használom, főleg, ha nem akarok kísérletezni: ez mindig tutira beválik.
Ez a torta mascarponekrémet kapott. A mascarpone eredetileg bivalytejből, de mára már inkább tehéntejből készített, magas zsírtartalmú, tejszínes, puha sajt,ami ideális édes krémek készítéséhez. Íze csodálatosan egészíti ki a brownie keserű, csokis fanyarságát.
 
A tészta:
A krémhez:
4 púpos evőkanál liszt
fél liter tej
1 margarin
25 dkg porcukor
25 dkg mascarpone
reszelt citromhéj.
 
A  lisztből és a tejből állandó kevergetés mellett sűrű krémet főzök, kihűtöm. A margarint a porcukorral habosra keverem, teszek hozzá reszelt citromhéjat, egy vanília kikapart belsejét és a mascarponét.  Ha a krém kihűlt, habverővel jó alaposan összedolgozom a kettőt. A tésztát egy éles késsel két lapba vágom és megtöltöm a krémmel. Bevonom a süti tetejét és oldalát is, olvasztott csokival megcsorgatom.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://anyafoz.blog.hu/api/trackback/id/tr732699803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása