már
1

Fanta-torta

Címkék: torta túró fanta | Szerző: prozi | 1:09 pm
Ez a torta szintén megrendelésre készült: az öcsém szilveszteri buliján szerepelt nagy sikerrel. Eleinte kicsit idegenkedtem a Fanta (vagy bármilyen szénsavas üdítő) használatától a sütiben, de ismét rá kellett jönnöm: sznobnak lenni nem túl kifizetődő, ha nem készítem el, soha nem tudom meg, milyen jól passzol a krémes túróhoz a krém savanykás íze. Tervezem, hogy kipróbálom majd citromos, vagy grapefruitos krémmel is, ez sem lehet rossz.
 
 
 
 A tésztához:
5 ek liszt
1 cs sütőpor
2 ek kakó
8 tojás
6 ek porcukor
1 dl napraforgó olaj
 
A túrókrémhez:
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
50 dkg túró
1 citrom héja
1 marék mazsola
 
A narancsos krémhez:
5 dl Fanta
1,5 cs vaníliás puding
1 ek cukor
 
A lisztet a sütőporral és a kakaóporral összekeverjük.
A tojássárgáját a porcukorral kikeverjük, és hozzáadjuk az olajat. A tojásfehérjét felverjük.
A tojássárgás cukorhoz először a felvert fehérjét keverjük hozzá laza mozdulatokkal, kanalanként, majd a sütőporos lisztet.
Viszonylag folyékony tésztát kapunk. Sütőben készre sütjük.
A túrókrémhez a margarint és a porcukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a túrót, a reszelt citromhéjat és a mazsolát. Lehet egész homogénné keverni - én szeretem, ha kicsit rusztikusabb, darabosabb.
A krémhez a pudingot sűrűre főzzük a Fantával. A piskótára rákenjük a túrókrémet, arra pedig a még langyos Fantás pudingot. Pár órára hűtőbe tesszük.

A bejegyzés trackback címe:

https://anyafoz.blog.hu/api/trackback/id/tr812701099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása