feb
28

Spongyabob torta

Címkék: torta csoki marcipán brownie | Szerző: prozi | 10:43 pm

 

Lackó 11. szülinapjára valami különlegeset kellett kitalálnom, a fiatalember kamasz, nem egyszerű a kedvébe járni. Először Nintendóban gondolkodtam, de azt túl unalmasnak találtam, onnan viszont már csak egy ugrás volt a Spongyabob ötlete. Jelentem: be is vált, Lackónak tetszett a családnak meg ízlett.  Az alap itt is a brownietészta, a krém pedig anyu klasszikus vajaskréme.
 
 
 
 
 A tésztához:
1 bögre víz
4 púpos evőkanál keserű kakaópor
2 bögre liszt
1 bögre barna nádcukor
1 nagy evőkanál szódabikarbóna
1 kis pohár natúr joghurt
1 csomag vaníliás cukor
2 tojás
25 dkg margarin
5 dkg 60-70 %-os, jó minőségű étcsoki
 A krémhez:
4 púpos evőkanál liszt
5 dl tej
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
reszelt citromhéj
 a vajas krémhez a marcipán alá:
5 dkg vaj
30 dkg porcukor
 A díszítéshez:
színes marcipán
 
A tésztához a vizet a margarinnal és a kakaóval fölforraljuk. A lisztet átszitáljuk a szódabikarbónával, majd a cukorral és a vaníliás cukorral elkavarjuk, hozzáadjuk a kakaós vízhez, belekeverjük a joghurtot, a tojást és a pici darabokra vágott étcsokit is. Kikent, lisztezett formába öntjük, és előmelegített sütőben, hőlégkeveréssel, 180 fokon 20 percig sütjük, majd a sütőt kikapcsoljuk, az ajtaját kinyitjuk, és 5 percre pihenni hagyjuk. Ha kihűlt, pár órára hűtőbe tesszük. Ez a mennyiség egy kb. 30x25-ös tepsire elég.

A krémhez a lisztből és a tejből állandó kevergetés mellett sűrű krémet főzünk, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, teszünk hozzá reszelt citromhéjat, vaníliás cukrot.

Ha a krém kihűlt, habverővel jó alaposan összedolgozzuk a cukros margarinnal.

A kihűlt tészta széleit egy éles késsel körbevágjuk, két lapba vágjuk, és megtöltjük a krémmel.
5 dkg puha vajba alaposan beledolgozok 30 dkg porcukrot, ezzel a vajkrémmel vonom be az egész tortát.
Marcipánból elkészítjük a díszítést. A marcipántömböket használat előtt jól gyúrjuk át és sima felületen, fólia között nyújtsuk, így nem ragad majd. Érdemes vastagabbra nyújtani (7-8 mm) mert a tészta nagyon sötét. Én 1 db 150 grammos sárga, 1-1 db 100 grammos barna és fehér marcipánt és két csomag Gyurmarcit használtam, ez bőven elég a díszítéshez. A tészta levágott széléből készítsük el a lábakat.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://anyafoz.blog.hu/api/trackback/id/tr192699848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása