már
16

 "35 éves lettem én,
meglepetés-e sütemény,
egye - vigye. "

(Bocsánatot kérek, József Attila)
Nem elég, hogy öregszem, még fogyózom is. Úgy döntöttem, hogy ezen a napon megteszek (megeszek) mindent, amitől általában tiltva vagyok mostanság. "Ő", ha szabad így neveznem, volt a hab a kávén, hogy stílszerű legyek.
 
 
 
A tésztához:
3 tojás
2 evőkanál napraforgóolaj
10 dkg cukor
8 dkg liszt
2 evőkanál kakaó
1 csapott evőkanál szódabikarbóna
3 dkg keményítő
A krémhez:
5 dl tejszín
10 dkg jó minőségű, magas kakaótartalmú étcsoki
10 dkg fehér csoki
ribizlilekvár
A mázhoz:
10 dkg jó minőségű étcsoki
2 kanál olaj
 
A trüffelkrémhez felmelegítjük a tejszínt 2 adagban, 3-2 dl arányban, a nagyobb adagban elkeverjük a fehér csokit, a másikban az étcsokit, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
 
A tojást és a cukor alaposan felverjük, hozzáadjuk az olajat, ezzel is habosra verjük. A lisztet összeszitáljuk a kakaóval, a szódabikarbónával és a keményítővel, majd beleforgatjuk a tojásba.
Megsütjük, két lapba vágjuk.

A hidegtejszínekből kemény habot verünk.

Az alsó lapot megkenjük lekvárral, majd az étcsokis krémmel, rátesszük a másik lapot, megkenjük ezt is lekvárral, ráhalmozzuk a fehércsokis krémet, és bekenjük az oldalakat is. Fahéjjal megszórjuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://anyafoz.blog.hu/api/trackback/id/tr932744042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása