már
1

Túró Rudi torta

Címkék: torta túró csoki tejszín lekvár | Szerző: prozi | 1:50 pm

 Két okból szeretem a túrótortákat: egyrészt lelkiismeret furdalás nélkül tudok belőle Rozinak adni, másrész ez az egyetlen süti, amivel kapcsolatban nem vizionálok már evés közben szeletenként plusz 10-15 kilókról.  Pedig valljuk be, ezek sem nevezhetőek diétás édességnek.  Most valami olyasmit kerestem, ami hasonlít a Túró Rudira, Rozi ugyanis imádja, úgyhogy megpróbáltam kiváltani valami házi megoldással. Ez annyira jól sikerült, hogy az utóbbi időben nem is nagyon vettem már neki bolti édességet (főleg, hogy a Kinder tejszelet problémát is megoldottam házilag). Ez a torta maga a mennyország, a lágy, tejszínes túrókrémet a roppanós csokival a tetején alul a kakaós piskóta fanyarsága ellensúlyozza. Egyszerűen nem lehet belőle eleget készíteni.

 a tésztához:
3 tojás
2 ek olaj
10 dkg cukor
8 dkg liszt
2 ek kakaó
1 csapott ek szódabikarbóna
3 dkg keményítő
 
a krémhez:
2 dl tejszín
1 kis dobozos tejföl
10 dkg porcukor
1 citrom héja
fél citrom leve
40 dkg túró
lekvár
 
a mázhoz:
1 tábla csoki
olaj
A tojást és a cukor alaposan felverjük, hozzáadjuk az olajat, ezzel is habosra verjük. A lisztet összeszitáljuk a kakaóval, szódával, keményítővel, majd beleforgatjuk a tojásba. 180 fokon, hőlégkeverésen, negyed óra alatt megsütjük, kihűtjük, meglekvározzuk.
A túrót nagy sebességű mixerrel habosra keverjük a cukor felével, a citromokkal, a langyos tejföllel. Felverjük a tejszínhabot és finoman összeforgatjuk a túrókrémmel. Ha biztosra akarunk menni, használhatunk zselatint, vagy habfixálót, előbbit a túrókrémhez, utóbbit a tejszínhabhoz.
Rátesszük a piskótára, mehet a hűtőbe. A csokit két kanál olajon megolvasztjuk, és a tortára öntjük, majd 1-2 órára visszatesszük a hűtőbe.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://anyafoz.blog.hu/api/trackback/id/tr322701232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása