Sokáig keresgéltem, milyen is legyen, végül biztosra mentem: a csokit mindenki, a gesztenyét meg Rozi szereti. A marcipán biztos volt, a díszítés miatt (és mert én bármekkora mennyiséget képes vagyok megenni belőle). A végeredmény magáért beszélt: három torta született, az este végére hírmondó sem maradt belőle (bár az egyik, a picike csak arra szolgált, hogy Rozi magára kenhesse, ez maradéktalanul sikerült is).
A tésztához:
15 dkg lisz
20 dkg cukor
fél cs sütőpor
6 nagy vagy 7 kicsi tojás
5 dkg vaj
1 ek kakaópor
A gesztenyekrémhez:
1 darab fagyasztott gesztenyemassza
rum vagy rumaroma
10 dkg porcukor
10 dkg vaj
1 ek kakaópor
fél ek baracklekvár
2 dl tejszín
A trüffelkrémhez
2 dl tejszín
15 dkg min 65%-os étcsoki
A vajkrémhez (a marcipán alá):
15 dkg vaj
30 dkg porcukor
Díszítéshez:
50 dkg marcipán
1 zacskó gyurmarci (színes marcipánok díszítéshez)
A trüffelkrémet előző nap készítsük el. A tejszínt felforraljuk, majd pici lángon hozzáadagoljuk az összetört csokit. Állandó kevergetés mellett felolvasztjuk, kihűtjük, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
A tésztához a cukorral kemény habbá verjük a tojásfehérjét, majd egyesével hozzáadagoljuk a sárgákat. A lisztet a kakaóporral és a sütőporral összeszitáljuk, finoman a felvert fehérjéhez keverjük, végül beledolgozzuk a puha vajat is.
Előmelegített sütőben készre sütjük.
A gesztenyét a cukorral és a vajjal alaposan összekeverjük, hozzátesszük a kakaót, a rumot, a baracklekvárt, és szép lassan hozzáadagoljuk a felvert tejszínt.
A hideg trüffelkrémet kemény habbá verjük. A vajas krémhez, a puha vajhoz fokozatosan hozzádolgozzuk a porcukrot, és alaposan elkeverjük a trüffelkrémmel.
A hideg tésztát három lapba vágjuk, alulra megy a gesztenye, felülre a trüffel. Az egész tortát alaposan bevonjuk a vajkrémmel.
A marcipánt két fólia között legalább fél cm vastagra nyújtjuk, és beborítjuk vele a tortát. A lelógó részeket éles késsel levágjuk. Tetszés szerint díszitjük.