Az uram Bud Spencer lelki társa. Mármint ami a babhoz való rajongását (és az ennek elfogyasztására szánt háborítatlan időt) illeti. Ezt a levest nem lehet kis mennyiségben főzni, tessék elővenni egy 10 literes fazekat, aztán vagy 3- 4 napig enni (amúgy 1-2 nap után a legfinomabb, mire az egész cucc sűrű ízorgiává áll össze ), vagy lefagyasztani a felét, felengedés után is isteni.
a kenyér elkészítése itt : anyafoz.blog.hu/2011/03/30/hazi_feher_kenyer_pataki_talban
fél kiló tarkabab
1 db füstölt csülök
1 nagy fej hagyma
10 dkg füstölt, húsos szalonna
2 fej fokhagyma
4 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
1 kisebb karalábé
1 szál gyulai kolbász
1 dl paradicsomlé vagy egy kis sűrítmény
1 kanál mustár
1 kiskanál piros arany
1 erős paprika
só
bors
pirospaprika
1 tojás
2 kanál liszt
1 kanál olaj
2 kanál liszt
piros paprika
A babot megmossuk, pár órára hideg vízben beáztatjuk. A csülköt is megmossuk, ha túl sósnak találjuk, azt is beáztathatjuk egy órára.
A szalonnát felkockázzuk, megsütjük, a hagymát apróra vágjuk, a zsíron megfonnyasztjuk. Hozzádobjuk a fokhagymát, levesszük a tűzről és beleszórjuk a pirospaprikát, a borsot, a sót, a mustárt, a piros aranyat, a paradicsomlevet, beletesszük a csülköt és a babot, felöntjük hideg vízzel és fedő alatt főzni kezdjük. Ha már majdnem puha beletesszük a megtisztított, felkarikázott zöldségeket és az erős paprikát. A tojásból a liszttel, pici sóval csipetkét gyúrunk, ha megfőttek a zöldségek a felkarikázott kolbásszal együtt a levesbe tesszük. Amikor ez is megfőtt kiszedjük a csülköt és paprikás rántással kicsit besűrítjük. A csülköt felkockázzuk és tányérra szedett levesbe szórjuk, ízlés szerint tejföllel meglocsoljuk.