már
1

Tavaly nyáron, a kánikula elől menekülve beledugtam a fejem a hűtőbe. Míg kerestem a sört vizet, megakadt a szemem a sarokban bujkáló fél kiló túrón. Innen már egyenes út vezetett ahhoz, hogy összeszedjek mindent, ami hidegen ehető, és egymásra rakjam őket.

 

 

 

1 cs babapiskóta
fél kg túró
4 dl tejszín
2 cs gesztenyemassza
barnacukor
1 cs zselatin
1 citrom
vanília
1 ananász
vaj
fahéj



 

 

 

 

 

 

Egy tortaformába babapiskótákat rendezünk.
Habbá verjük a tejszínt pici barnacukorral, kettéosztjuk.
A tejszín egyik felével habosra kavarjuk a gesztenyét.
A másik felét habosra keverjük a túróval, hozzátesszük a vaníliát, a reszelt citromhéjat, 1 ek barna nádcukrot, egy leheletnyi fahéjat, belecsavarjuk a citrom levét, és végül az elkészített zselatint.
A babapiskótára tesszük a túró felét, erre a gesztenyemasszát, majd a túró másik felét is. 4-5 órára hűtőbe tesszük.
Serpenyőben felolvasztunk, és karamellizálunk 2 ek barnacukrot, hozzádobunk 1 ek vajat, felrottyantjuk, majd beleforgatjuk a megtisztított, felkarikázott ananászt.
Pár percig hűlni hagyjuk, majd az ananászokat a tortára rendezzük, ráöntjük a karamellt, visszatesszük a hűtőbe, és további 2-3 órán át hűtjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://anyafoz.blog.hu/api/trackback/id/tr232701142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása