már
27

Mézes-krémes

Címkék: süti méz krémes | Szerző: prozi | 2:28 pm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hetek óta megfázással küszködünk Rozival. Kipróbáltam ezt-azt, végül a méz bizonyult a legkellemesebbnek köhögéstől meggyötört torkunk számára. Miután a kiscsaj lefeküdt, én forró mézes-citromos tea illatos gőzébe burkolózva elmerengtem az elmúlt idők fázós téli délutánjain, amikor még anyunál, puha takaróba csavarva, forró mézes-citromos tea illatos gőzébe burkolózva bambultam a hulló havat az ablakból, anyu mézes szeleteit tömve a számba.

 

tészta:
50 dkg liszt
1 púpozott kk szódabikarbóna
25 dkg porcukor
10 dkg vaj
2 tojás
4 ek kakaó
3 ek méz
 
krém:
20 dkg porcukor
20 dkg vaj
1 l. tej
3 csomag tejszínes vagy vaníliás puding
1,5 del tejföl

 

A lisztet és a szódabikarbónát összeszitáljuk.  Gőz fölött megolvasztjuk a vajat, beletesszük a kakaót, a mézet, a porcukrot és a tojásokat is, alaposan összeforgatjuk, összemelegítjük.  Ha kihűlt, összegyúrjuk a liszttel. Két lapban, 180 fokon, 10 perc alatt megütjük.

A krémhez a pudingokat a liszttel és a tejjel megfőzzük, kihűtjük.  Hozzátesszük a tejfölt, a vajat és s porcukrot, csomómentesre kavarjuk.

Megtöltjük a lapokat a krémmel, egy éjszakán át hideg helyen pihentetjük, amíg megpuhul.

A bejegyzés trackback címe:

https://anyafoz.blog.hu/api/trackback/id/tr792775534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása