már
16

A gyümölccsel töltött, gyümölcsszósszal tálalt husik a gyengéim, Viszonylag ritkán készül, mert a ház ura nem igazán rajong érte, de most, hogy Rozi is élénken érdeklődik iránta, egyre gyakrabban kísérletezgetek vele… legfeljebb a ház bizonyos ura is kap valami fogára valót.

Az aszalt szilva különösen alkalmas erre a célra, fanyar, füstös íze remekül kiegészíti a kacsa, vagy a csirke alkatrészeket. Ezen kívül számtalan élettanilag is fontos haszna van. Gazdag káliumban, segíti a szív és a vese  helyes működést, a salakanyagok kiürülését, ezen kívül fontos vas, kalcium, foszfor és magnéziumforrás. Tele van vitaminokkal, (A,B,C) és antioxidánsokkal, segíti a sejtregenerálódást és hatékonyan erősíti az immunrendszert. Cukortartalma viszonylag magas, úgyhogy cukorbetegek óvatosan használják.

 1 kg csirkemell filé

30 dkg aszalt szilva

1 kg krumpli

10 dkg vaj

1 dl tej

1 dl tejföl

bors

 A csirkemelleket hosszában kettévágjuk, a 2 fél szeletet középen óvatosan bevágjuk és kihajtjuk. Sózzuk, nagyon enyhén borsozzuk, majd megtöltjük aszalt szilvával, összehajtjuk, fogvájóval megtűzzük a szeleteket. Kiolajozott jénaiban 20 percig alufóliával letakarva, utána további 20 percig alufólia nélkül sütjük.

A krumplit babérlevéllel, sóval megfőzzük, ha kész, kidobjuk a babérlevelet, alaposan összetörjük, majd krémesre keverjük a vajjal, a tejjel és a tejföllel.

A bejegyzés trackback címe:

https://anyafoz.blog.hu/api/trackback/id/tr52744105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása